Wat gebeurt er in de teken- en schildergroepen?

Nu zijn we bezig met een herfstlandschap.

Na de zomervakantie van 2023 zijn we begonnen met een tekening van een limoen, gewoon om er weer even in te komen. Er waren mooie resultaten. Daarna maakten we vier weken lang een bewegend persoon: een loper, een fietser, een turner en een danser. We bekeken steeds ook een kunstenaar uit de kunstgeschiedenis die dit had gedaan. Hierna volgde een eigen werkstukje dat ook over een bewegend persoon ging, maar zelf bedacht en met een achtergrond waar je iets mee vertelt.

Tot aan de zomer zijn we bezig met portretten tekenen.

In april en mei zijn we bezig geweest met een schilderijtje op doek van de stadsgracht.

Na de kerstvakantie zijn we bezig gegaan met tekenen bij een tekst. We maken ook zelf een klein gedichtje (een haiku) over groen. Hier is een voorbeeld van Jasmijn (6 jaar) en van Enora (9 jaar):

Jasmijn:

ik zie de vogel

hij vliegt in de zachte wind

het meisje is blij

Enora:

het paard galloppeert

vogels in het groene bos

het is mooi en stil

In februari gaan de schilder opdrachten over water. In maart gaan we bezig met het tekenen van de lesruimte of van iemand die daar is en in april gaan we buiten al tekenend indrukken opdoen en deze binnen verwerken tot een klein schilderijtje op doek.

Tekening van Ilse (7 jaar)

De cursussen I en II over de Italiaanse Renaissance zijn nu afgerond. Na 14 lessen met een heel leuke groep met min of meer dezelfde mensen zijn er mooie resultaten. Hieronder een schildering van Anneke Beijer.