Lessen tekenen en schilderen in Wageningen

Start de zomer met een mooi gezicht!

-tekenweek portrettekenen voor kinderen-

Van maandag 22 tot en met donderdag 25 juli is er een minicursus portrettekenen voor kinderen. In 4 lessen van 1 uur leren de kinderen hoe je een mooi gezicht tekent.

We kijken goed en hebben geduld en dat zie je in het resultaat!

We werken in kleurpotlood en er wordt gebruik gemaakt van de kleuren van Rembrandt van Rijn.

De lessen zijn van 10.00 uur tot 11.00 uur. Er kunnen 7 kinderen meedoen.  De prijs van de cursus is €42,-.

 

Iedere dag door de week geef ik les in schilderen en tekenen.
Alle groepen, voor kinderen en volwassenen, zijn in bedrijfsverzamelgebouw De Buurtse Bocht aan de Buurtseweg 3 F in Wageningen (naast de nieuwe basisschool De Bijenkorf).

Lessen voor kinderen

Hierboven staan een aantal zelfportretten en portretten van schilderijen van Rembrandt in verband met een tekenwedstrijd van het Rijksmuseum. Deze zijn gemaakt door kinderen van 7 tot 12 jaar.

In de lessen leer je: Ontwikkeling van waarneming en vrijheid en van vlotte schilder- en tekenvaardigheid.

Opgeven via telefoon 0611203470 of mail liesbeth.barendse@planet.nl

Instroom in een bestaande lesgroep is altijd mogelijk. De groepen gaan het hele jaar door, vanaf begin september tot en met eind juni. Je kunt een cursus volgen van een maand (4 lessen), een half jaar (20 lessen) of een jaar (38 lessen).

Er zijn vier lesgroepen voor kinderen: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 15.30 uur tot 16.30 uur.  Deze lesgroepen zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar.Er zitten maximaal 7 kinderen in een groep.

We diepen diverse onderwerpen uit, per maand of twee maanden een ander thema. Onderwerp  in mei en juni 2019: ’s zomers impressionisme. We kijken naar de kleuren die de impressionisten (zoals Claude Monet en Berthe Morisot en Pierre-Auguste Renoir) gebruikten en kijken hoe wij die toe kunnen passen. We gebruiken kleurpotlood (hoge kwaliteit kleurpotloden in 60 kleuren) en soms schilderen we met voor kinderen geschikte gouacheverf.

Prijs €10,50 per les, eens per maand  na een ontvangen factuur te betalen.

Een andere manier van betalen is 4 lessen voor €40,- (maand), 20 lessen voor €200,- (half jaar) of 38 lessen voor €380,- (heel jaar). Dit is iets goedkoper als de hierboven genoemde prijs, maar wel voorafgaand aan de cursus te betalen.

Opgeven via telefoon 0611203470 of mail liesbeth.barendse@planet.nl .

Lessen voor volwassenen

Kleur, stilte en expressie zijn belangrijk tijdens deze 2 uur durende schilderlessen. In de lessen leer je: Ontwikkeling van waarneming en vrijheid en van vlotte schilder- en tekenvaardigheid. Er zijn maximaal 7 deelnemers. We werken met gouache op papier, beiden van hoge kwaliteit.

Instroom in een bestaande lesgroep is altijd mogelijk. De groepen gaan het hele jaar door, vanaf begin september tot en met eind juni. Je kunt een cursus volgen van een maand (4 lessen), een half jaar (20 lessen) of een jaar (38 lessen).

Er zijn groepen voor volwassenen op dinsdag en vrijdag in de middag.

Er zijn groepen voor volwassenen op woensdag-  en vrijdag in de ochtend.

Dinsdag schilderen voor volwassenen. Van 13.00 uur tot 15.00 uur. Vanaf 7 mei 2019 zal er op dit tijdstip een cursus Schilderen over vriendschap zijn. Deze cursus duurt 8 weken. Prijs €18,15  per les.

Woensdag schilderen voor volwassenen. Van 10.00 uur tot 12.00 uur. Vanaf 8 mei 2019 zal er op dit tijdstip een cursus Schilderen over vriendschap zijn. Deze cursus duurt 8 weken. Prijs €18,15  per les.

Vrijdag schilderen voor volwassenen. Van 10.15 uur tot 12.15 uur. Prijs €18,15 per les.

Vrijdag  schilderen voor volwassenen. Van 13.30 uur tot 15.00 uur. Je verdiept jouw eigen onderwerpen en technieken. Prijs €15,15 per les.

Hierboven enkele resultaten van de cursus schilderen van de rivier.

Prijs €18,15 per les, eens per maand  na een ontvangen factuur te betalen.

Een andere manier van betalen is 4 lessen voor €70,- (maand) of 20 lessen voor €350,- (half jaar). Dit is iets goedkoper als de hierboven genoemde prijs, maar wel voorafgaand aan de cursus te betalen.

Alle prijzen zijn inclusief het materiaal en -voor zover van toepassing- inclusief BTW.

 

 

schone kunsten met verve