Jonge portrettekenaars in voorselectie Rijksmuseum!

Het Rijksmuseum Amsterdam wil een zomertentoonstelling houden met kunst geïnspireerd door Rembrandt van Rijn. Het heeft daarvoor de afgelopen maanden meer dan achtduizend werken ontvangen, gemaakt door jong en oud uit heel Nederland en wie weet daarbuiten.

Ook veertien kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar van mijn tekenlesgroepjes hebben hiervoor prachtige portretten gemaakt en deze ingezonden.

Zes kinderen zijn op basis van de ingezonden foto van hun kunstwerk door de jury geselecteerd voor de finale!  Zij heten Lasse, David, Tara, Sofie, Aron en de jongste, Louisa.

De portretten zijn gemaakt in kleurpotlood, waarbij het kleurenpalet van Rembrandt zo goed mogelijk werd benaderd. De kinderen mogen hun portret (van zichzelf of van een schilderij van Rembrandt) in juni persoonlijk naar het Rijksmuseum brengen. De jury gaat uit de zeshonderd finale inzendingen enkele honderden kiezen die op de zomertentoonstelling Lang Leve Rembrandt te zien zullen zijn. Dat gaat heel spannend worden!