Jonge portrettekenaars in Rijksmuseum!

Het Rijksmuseum Amsterdam gaat een zomertentoonstelling houden met kunst geïnspireerd door Rembrandt van Rijn. Het heeft daarvoor de afgelopen maanden meer dan 8000 werken ontvangen, gemaakt door jong en oud uit binnen- en buitenland. Hieruit zijn 563 werken geselecteerd om in het museum te hangen.

Ook een aantal kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar van mijn tekenlesgroepjes hebben hiervoor prachtige portretten gemaakt en deze ingezonden.

6 van deze kinderen zijn op basis van de ingezonden foto van hun kunstwerk door de jury geselecteerd voor de finale en mochten hun werkjes naar het Rijksmuseum brengen!  Zij heten Lasse, David, Tara, Sofie, Aron en de jongste, Louisa. De jury vond de tekeningen in het echt ook zó mooi dat ze vanaf 15 juli tot en met 15 september werkelijk aan de muren van het Rijksmuseum in Amsterdam te zien zijn! De expositie heet Lang Leve Rembrandt. Feest!

De portretten zijn gemaakt in kleurpotlood, waarbij het kleurenpalet van Rembrandt zo goed mogelijk werd benaderd. De kinderen maakten een portret van zichzelf of van een schilderij van Rembrandt.